Чарівна

Краса, любов, мудрість

Каррі: корисні властивості

Каррі - це суміш прянощів, створених на основі куркуми, дуже популярна в Азії. Якщо ви готуєте плов, тушкуйте моркву, хочете урізноманітнити супи, салати і соуси, омлети і навіть варені яйця, і при цьому поліпшити своє здоров'я, то без такої спеції, як каррі, вам просто не обійтися.

До складу каррі входить куркума, а також коріандр, чорний і червоний перець, кмин, шамбала, кардамон і ефірні масла. Коріння куркуми, що використовуються в каррі, здатні вбивати ракові клітини. Куркумін, що входить до складу каррі, є сильним антиоксидантом. Він також використовується для лікування деменцій і артритів.

Властивості каррі

Завдяки входять до складу каррі речовин, каррі надає стимулюючу дію на імунну систему, руйнує шкідливі протеїни, які блокують роботу мозку, і викликають хворобу Альцгеймер. Один з елементів куркуми може допомогти в боротьбі з хворобою головного мозку, що руйнує пам'ять. Також каррі допомагає знизити рівень цукру і холестерину в крові. Вона має антисептичні та протизапальні властивості. Каррі може допомогти зменшити негативні наслідки променевої терапії, стан хворих цирозом печінки.

Застосування каррі в лікувальних цілях

Регулярне вживання каррі нормалізує роботу травного тракту, допомагає зміцнити волосся. Її прийом не викличе особливих труднощів, так як вона ще й прекрасний засіб, щоб підвищити апетит. При лікуванні захворювань печінки і жовчного міхура каррі буде незамінна.

Склад приправи каррі допоможе збереження продуктів, надавши їм свіжість. Каррі володіє кумулятивним ефектом, тобто користь від неї накопичується поступово, збільшуючись від кількості разів, коли ви її їли. Саме тому так важливо її регулярне вживання в зміцнення імунітету і боротьбі з хворобами.

Рецепт курки з приправою карі

Для приготування курки з каррі беремо: філе курки близько 300 г, рис - 100г, порошок каррі - 2 чайні ложки, топлене масло - 2 столові ложки, соус каррі - 2 ст. ложки, сіль за смаком і воду.

Нарізаємо курку невеликими шматочками, змішуємо в тарілці з соусом каррі, додаємо каррі в порошку, ставимо в холодильник на 1 годину. У сковорідці розтоплюємо топлене масло, обсмажуємо курку. Спочатку помийте рис, обсушити його, а потім додайте рис і обсмажте його в маслі, помішуючи.

Коли рис просочиться маслом, посипаємо сіллю. Вливаємо гарячу воду в сковороду, накриваємо кришкою, кілька хвилин даємо покипіти, знімаємо кришку і готуємо, поки рис не буде готовий. Розкладаємо готовий розсипчастий рис по стравах.

Для того щоб отримати всю користь від цієї прянощі, сделайтееё невід'ємною частиною ваших щоденних страв. Завдяки корисним властивостям каррі, ви зможете боротися з недугами, якщо вони вже є, і, звичайно ж, зміцнити свій імунітет, щоб вони обійшли вас стороною.