Чарівна

Краса, любов, мудрість

Желе на десерт

Різнобарвні десерти стануть чудовою прикрасою вашого столу. Їх головна перевага - в тому, що не доведеться заради стрункої фігури відмовлятися від десерту, вони малокалорійні, а що містяться в желатині речовини допоможуть вивести з організму шлаки і токсини.

 

 

 

 

Желейні апельсини

Кращою форми для такого десерту і уявити складно. Що може бути смішніше цих яскравих часточок апельсина ?! Такий десерт виручить своєю оригінальністю завжди.

Для цього запасаємося 6 апельсинами, а можна і більше, я думаю, в процесі пару апельсинів підуть для проби. Желатин (25-30 г) висипаємо відразу в невелику каструльку, можна в залізну миску, наливаємо склянку холодної кип'яченої води і залишаємо на 1 годину, желатин повинен набухати. Через годину крупинки распливутся, ставимо на вогонь і гріємо, постійно помішуючи желатин ложкою, інакше прилипне до дна. І головне - не доводити до кипіння, якщо пару крупинок не розчинилися, просто не вийміть їх ложкою.

Апельсини вимити і розрізаємо вздовж на дві частини. За допомогою ножа обережно видаляємо м'якоть з половинок, намагаючись не пошкодити шкірку. З м'якоті, яку ми вийняли з апельсинів, віджимаємо сік і проціджуємо його через ситечко. У чисту каструлю наливаємо 200 мл води, насипаємо 6 столових ложок цукру, кладемо апельсинову м'якоть і ставимо все на вогонь. Після закипання варимо відвар хвилин 6 і проціджуємо.

Потім відвар, желатин і апельсиновий сік змішуємо. Половинки апельсинів наповнюємо вийшов відваром і ставимо в холодильник до повного застигання: желе повинно тремтіти, але не виливатися.

А тепер кілька рекомендацій:

    * Зручно наповнювати апельсини, поставивши очищені половинки вниз дном на стакани
    * Щоб красиво нарізати застиглі половинки, їх треба перевернути догори денцем
    * Якщо вам ніколи готувати желе, візьміть сухе порційне в пакетиках
    * Щоб желе добре застигло, що не наливайте води більше норми
    * Щоб зробити фрукти всередині часточок, наріжте їх кубиками і покладіть в апельсинові половинки, а зверху залийте желе.

Кавово-молочне желе

Як готувати фруктове желе, ми вже знаємо, і тепер пропонуємо рецепт більш ніжного десерту з бадьорить відтінком кави. Щоб домогтися гарних рівних шарів, треба набратися терпіння, але цей десерт того варто.

Для листкового десерту нам треба приготувати світле і темне желе. Для світлого желе беремо 15 г желатину і замочуємо його в 100 мл холодної кип'яченої води. Дві склянки молока кип'ятимо, додаємо три столові ложки цукру, трохи ваніліну. Трохи охолоджуємо молоко і вводимо туди розчинений желатин, ретельно перемішуємо і даємо охолонути.

Для темного желе так само беремо 15 г желатину і замочуємо його в 100 мл холодної кип'яченої води, коли через 40 хвилин воно набубнявіє, його треба влити в каву. А кава ми готуємо з розрахунку 2 ст. ложки на 2 склянки води, додаємо 3 ложки цукру. Коли кава з'єднали кави з желатином, перемешівайем і даємо охолонути.

Далі вибираємо красиву форму і заливаємо шарами желе: налили шар світлого, поставили в холодильник, воно злегка застигло, доливаємо темний шар, і так кілька разів. Потім залиште желе в холодильнику до повного застигання.

Перед подачею на стіл потримаєте форму з желе 1-2 хвилини в теплій воді. Потім переверніть форму і викладіть желе на блюдо.

Желатин можна замочити в одній тарілці на весь десерт (не по 15 г, а відразу 30 г на 200 мл води), але головне рівномірно потім розподілити кількість желатину, щоб обидва шару добре застигли.

Желе - це не тільки яскравий десерт, він ще й джерело цінних речовин, необхідних нашому організму. У самому желатині містяться речовини, потрібні для кісток, суглобів, а ще він надає сприятливу дію на нігті і волосся. А якщо ви додасте в желе фрукти і ягоди, то тим самим забезпечите себе вітамінами.