Чарівна

Краса, любов, мудрість

Кічрі: опис і рецепт приготування

Кічрі - це головне блюдо аюрведической кухні, яке представляє собою густий суп з рису і маша (квасолі). Воно ідеально збалансовано за білками, завдяки поєднанню бобових і рису, тому добре перетравлюється, очищає і живить тканини тіла, омолоджує клітини.

Цей суп відмінно підходить для розвантажувальних днів і очищення організму. І, звичайно, користь страві надають спеції. З латині species перекладається як «щось гідне захоплення».

Склад кічрі:

   1. Рис басматі (або будь-який інший рис) - 1 стакан
   2. Маш (або сочевиця) - ½ - склянки
   3. Масло топлене (вершкове, або рослинне) - 3 ст. л.
   4. Гвоздика - 2 шт.
   5. Кориця (паличка близько 1 см)
   6. Каррі (листя) - 3 шт.
   7. Кумин - 1 ч.л.
   8. Куркума - ½ ч. Л.
   9. Гірчиця суха (чорна) - 1 ч. Л.
  10. Асафетида - 1/4 ч.л.
  11. Сіль - 1 ст.л.

Спосіб приготування кічрі

      Кічрі можна полити соком лайма чи лимона, посипати зверху зеленню і їсти з хлібом. Можна поекспериментувати і додати в цей індійський суп картопля та інші овочі. Але і цих інгредієнтів досить, щоб поїсти смачно, поживно, ситно і корисно!

      Смачного!