Чарівна

Краса, любов, мудрість

Хліб в мультиварці: смачні і корисні рецепти

Хліб всьому голова. Це і дуже смачний, і в той же час безцінний продукт для нашого здоров'я. Хліб дає сили і енергію нашому організму, тому його потрібно обов'язково їсти щодня. Але, на жаль, в даний час більшість хлібокомбінатів використовує нову рецептуру, завдяки якій хліб уже не виходить таким смачним, як раніше. Тому можна приготувати хліб в домашніх умовах, використовуючи для цього мультиварку.

 

 

 

 

Бездріжджовий пшенично-житній хліб з горіхами і родзинками

Склад:

   1. Пшеничне борошно - 200 г
   2. Житнє борошно - 200 г
   3. Мюслі - 50 г
   4. Сода - 1 ч.л.
   5. Сіль - ½ ч.л.
   6. Ізюм - 100 г
   7. Горіхи - 60 г
   8. Йогурт - 250 г
   9. Молоко - 175 мл

Приготування:

    * Борошно ретельно просіяти через дрібне сито, додати в неї мюслі, сіль, соду, горіхи і родзинки. Все ретельно перемішати.
    * В окремій ємності змішайте молоко, йогурт, і решту складових. Все добре вимішайте. Тісто має отримати досить липким. Вимішуйте тісто протягом однієї хвилини, надайте йому форму буханця.
    * В мультиварці включите режим «Духовка», підігрівати чашу для випікання хліба протягом однієї хвилини. Потім, змастіть форму рослинним маслом, зовсім небагато присипте борошном. Викладіть тісто в чашу, мокрою рукою розрівняйте тісто. Проколіть тісто виделкою в декількох місцях і поставте на сорок хвилин на температурний режим 1-го рівня. Натисніть «старт».
    * Коли час приготування хліба закінчиться, дістаньте готовий хліб, загорніть його в сухий рушник, щоб скоринка стала м'якшою, і залиште так постояти. Якщо вам подобається хліб з хрусткою скоринкою - в рушник не загортати.

Хліб український домашній в мультиварці

Склад:

   1. Борошно - 500 г
   2. Вода - 350 мл
   3. Сухі дріжджі - 1 ч.л.
   4. Цукор - 1 ч.л.
   5. Сіль - 1 ч.л.
   6. Кмин - за бажанням, кількість - за смаком
   7. Рослинна олія - ​​2-3 ст.л.

Приготування:

    * Візьміть півлітрову кружку, засипте в неї дріжджі і цукор, додайте 1 ч.л. борошна, все перемішайте і розбавте зовсім небагато водою. Все ретельно перемішайте, щоб не утворилися грудки і долийте воду, що залишилася, вимішайте. Майте на увазі, що вода повинна бути підігрітою до дуже теплого стану. Поставте кухоль з сумішшю в тепле місце на півгодини, до тих пір, поки не з'явиться шапка з піни.
    * Тепер візьміть дволітрову ємність. Насипте в неї 1 ст. борошна, додайте суміш, яка настоювалась півгодини, все ретельно перемішайте і поставте на одну годину в тепле місце. Таким чином, ви приготуєте опару.
    * Коли означений час вийшло, додайте в опару рослинне масло, тмин, сіль і гарненько все перемішайте. Вимішуйте гарненько тісто, поступово додаючи в нього борошно, спочатку по одній склянці, потім по половині, поки не додасте всю. Коли ваше тісто перестало липнути до рук, не слід більше додавати борошно. Якщо у вас вона залишилася - відставте її в сторону.
    * Візьміть велику миску, просипьте її зсередини борошном. З отримав тесту сформуйте колобок, покладіть його в цю миску і відставте в тепло. Приблизно через півтори - дві години тісто підніметься, тоді слід його вимісити, і знову відставити. Після того, як тісто підніметься ще раз, знову його вимішуємо і поміщаємо в спеціальну форму для хліба, попередньо змастивши її олією. Форму, разом з тестом, ставимо ще на одну годину в тепле місце.
    * Перед тим, як поставити хліб в мультиварку, зробіть не менш двадцяти проколів наскрізь, до самого дна форми. Помістіть форму в мультиварку, виберіть режим «духовка» встановіть час, в середньому, від сорока хвилин до однієї години.
    * Коли хліб буде готовий, дістаньте його, укутайте в чисте, сухе рушник і прикрийте плівкою на півгодини.

Хліб житній в мультиварці

Склад:

   1. Обдирная житнє борошно - 1 ст.
   2. Закваска - 4 ст.л.
   3. Яйце - 1 шт
   4. Вода - 2 ст.л.
   5. Насіння кропу - 1 ч.л.
   6. Сіль, цукор
   7. Сода - на кінчику ножа

Приготування:

    * Із зазначених інгредієнтів замішуємо тісто. Форму для мультиварки змащуємо рослинним маслом. Тісто поміщаємо в ємність, акуратно розрівнюємо його по всій поверхні рукою, змоченою у воді, накриваємо кришкою.
    * На мультиварці вибираємо режим «молочна каша», ставимо час - півгодини. Після того, як зазначений час пройде, не відкривайте кришку мультиварки ще п'ятнадцять хвилин. Після вказаного часу можна діставати готовий хліб!

Хліб на кефірі пшеничний в мультиварці

Склад:

   1. Кефір - 200 мл
   2. Яйце - 1 шт
   3. Цукор - 1 ст.л.
   4. Сіль - 1 ч.л.
   5. Масло вершкове - 1 ст.л.
   6. Сухі дріжджі - 1 ч.л.
   7. Борошно - 300-350 г

Приготування:

    * Кефір підігрійте трохи, додайте до нього жовток і половину білка одного яйця, вершкове масло, цукор і сіль. Всі інгредієнти ретельно розмішайте.
    * Потім додайте до суміші борошно, все добре розмішайте і поставте в мультиварку на режимі «піца». Чашу мультиварки попередньо змастіть рослинною олією, тісто розподіліть в ній рівномірно. Коли режим «піца» закінчиться, поставте на режим «підігрів» на двадцять хвилин.
    * Вимкніть і не відкривайте кришку мультиварки ще сорок хвилин. Далі, не відкриваючи кришки мультиварки, поставте її на режим «випічка» на годину. Коли вказаний час пройде, вийміть хліб, переверніть його догори дном і знову закладіть в мультиварку на режим «випічка» на двадцять п'ять хвилин.
    * У вас вийде білий хліб із золотистою скоринкою і на дні, і нагорі. Коли дістанете хліб з мультиварки, накрийте його рушником до охолодження.