Чарівна

Краса, любов, мудрість

Торт «Наполеон» - п'ять рецептів

Перший рецепт - Наполеон «Сімейний»

Для коржа потрібно три чверті склянки крижаної води, пів чайної ложки гашеного соди, три повних склянки борошна і 250 гр. маргарину.

 

 

 

 

 

    * У велику каструлю або миску насипати борошно, потім додати маргарин (його заздалегідь слід викласти з холодильника, щоб він розм'як), лопаткою подрібнити маргарин з борошном до однорідного стану. Додаємо воду і месім тісто руками, потім розбавляємо суміш содою знову месім тісто і вже потім ставимо в холодильник на годину.
    * Для заварного крему беремо дві пачки десятивідсотковий вершків, змішуємо зі склянкою піску, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. В окремій каструлі змішуємо з 1,5 ст. ложки борошна і крохмалю, повільно вливаємо третій пакет вершків і як слід перемішуємо, щоб не було грудочок. У цю кашку вливаємо киплячі вершки з цукром, не обов'язково киплячі, можна просто дуже гарячі. Особливо важливо вливати вершки тоненькою струменем і постійно помішуючи, інакше грудок не уникнути і крем буде зіпсований! По густоті крем буде нагадувати манну кашу, його також ставимо в холодильник охолоджуватися. Через годину в крем додаємо пачку розм'якшеного вершкового масла. Спершу додамо 1/4 масла і зіб'ємо міксером на слабких оборотах, потім ще поступово додаємо масло до крему і ретельно збиваємо до повітряного стану (занадто збивати крем також не слід).
    * Тепер знову приступимо до тесту. Розділи його на сім рівних шматків. Кожен шматок скачай в кульку, і на борошні розкачай качалкою до кола. Акуратно переклади його на деко (необов'язково змащувати маслом) і постав пектися в заздалегідь нагріту духовку до 200 градусів на 5 хв. Коли корж ще не зарум'яниться, витягаєш його і ставиш наступний. Відклади два найкращих коржа на верх і низ торта. Найгірший залиш на верх для посипання.
    * Далі подрібнюємо стакан волоських горіхів, але не до дрібної крихти. Також подрібнюємо сьомий корж на посипання зверху. Потім починаєш промащувати коржі - на кожен йде приблизно дві-три ложки крему, в кожен шар додаєш горіхи. Самий верхній шар посипати горіхами і подрібненим коржем. Торт зверху можна трохи прим'яти руками. Все торт готовий, тепер ставиш його на п'яту годину в холодильник, а потім можеш сміливо їм ласувати!

Другий рецепт «Наполеона» (тісто)

Буде потрібно: чотири склянки борошна, один стакан холодної води, одна ч. Ложка солі і пів кіло масла.

Дві великі столові ложки масла розрізати на маленькі квадратики, інше масло ховаєш в холод. Борошно змішуєш з сіллю, замішуєш з квадратиками масла, повільно додаючи туди воду. Тісто розкочуєш до прямокутника, на нього кладеш масло, що залишилося, звертаєш по краях і знову розкочуєш. Потім скочується в три шари і знову розкочуєш. Тісто 20 хвилин охолоджують в холодильнику. Потім ще два рази складаєш в три шари, розкочуєш і знову в холод на 20 хвилин. Охолоджене тісто ділиш на три шматки, кожен розкочуєш шаром приблизно 0,7 см. Коржі запікати 10 хвилин на хорошому вогні або півгодини на слабкому.

Третій рецепт «Наполеона» (тісто)

Інгредієнти для тіста: 3/4 склянки холодної води, три склянки борошна, одне яйце, одна ст. ложка оцту і 250 гр. масла.

Борошно (дві склянки) висип на обробну дошку і перемішати з маслом, з отриманої маси зроби горбок, повільно вливай в його центр яйце і воду, в яких заздалегідь розмішати сіль і оцет. У тісто додай ще склянку борошна. Потім роздягли його на вісім рівних частин. Постав їх в холод на годину, розкачай і випікати кожен корж в духовці.

Четвертий рецепт «Кремеш»

Цей рецепт прийшов до нас зі Словаччини, там він називається Кремеш. Крем майже такий же як заварний, але з додаванням крохмалю. Крему в такому торті кладуть більше, так як форма тримається довше через крохмалю. Півкіло готового листкового тіста запікають у духовці, береться приблизно півкіло тесту і розкочується в формі листа.

Для крему потрібно вісім яєць (розділити їх на білки і жовтки), 400 гр. цукрової пудри, 200 гр. кукурудзяного крохмалю, і два літри молока. Півтора літра молока закип'ятити, додавши 8 ст. ложок пудри. Залишки молока змішай з жовтками і крохмалем. Суміш додай в кипляче молоко і прокип'ятити хвилину, постійно помішуючи. У білки додай залишилася пудру, додаючи її поступово і збий отриману суміш. Крем з киплячого молока влити в білки і ретельно перемішати. Печене і охолоджене тісто розрізаємо на дві частини і між ними вкладаємо жирний шар крему. Зверху мазати не обов'язково, але при бажанні можна, тільки не товстим шаром. За рахунок крему смак у торта виходить більш легким і повітряним.

П'ятий рецепт «Медовий Наполеон»

Для тесту буде потрібно: чотири ст. ложки меду, чотири склянки борошна, один стакан цукру, 1,5 ч. ложки соди, розведеної оцтом, чотири яйця і 150 гр. вершкового масла. Розтопи до однорідної маси цукор з маслом і медом, трохи охолодити і додай збиті яйця. У суміш додай соду, борошно і вимісити тісто, яке вийде масляним. Тісто роздягли на 10 кульок і став в холодильник охолоджуватися. Самі коржі краще робити тонше, так вони краще просочуються кремом, крихти з коржів залиш для посипання верхівки.

Для крему приготуй півтори склянки цукрової пудри, 1,250 кг жирної сметани і цілий лимон. На тертці натри лимон прямо з шкіркою. Додай його в збиту міксером сметану з пудрою. Потім ще раз збий і став в холод. Коржі розкочуються на спеціальному папері, проколи виделкою в декількох місцях (це потрібно, щоб коржі не дуже здувалися) і запікати в розігрітій духовці до 180 градусів.

«Наполеон» - ідеальний торт для будь-якого свята і просто хороший привід порадувати себе і своїх близьких! У його технології немає нічого складного, ти зможеш розібратися в усіх тонкощах приготування вже після декількох разів готування, головне набити руку.