Чарівна

Краса, любов, мудрість

Ведична кулінарія: рецепти випічки

Згідно ведичної традиції злаки мають здатність при обробці і приготуванні вбирати настрій людей, які з ними стикаються. Іншими словами, зернові передають карму. Саме тому піч потрібно з любов'ю, доброзичливістю, позитивними емоціями. Той, хто пече, з радістю, щоб поділитися з ближнім, змінює навколишній простір, наповнюючи його світом і любов'ю. Спробуй приготувати випічку по ведичним рецептами без використання яєць - це і корисно, і надзвичайно смачно!

Бананові пряники

Для приготування цих ласощів тобі знадобиться 3 стиглих банана, цукор, 750 г сухого молока, 750 г кокосової стружки і 1 ч. Л. соди. Очисти банани і розімніть їх руками в однорідну пасту. Сухе молоко, кокосову стружку і соду сумішей окремо і додай їх в бананову пасту. Ретельно перемішати отриману масу, перетворивши її в м'яке тісто. З тіста скачай кульки - це і є майбутні пряники. Всередину пряника ти можеш покласти ягоду або варене згущене молоко. Тепер вмочи в цукор верхню частину кульок і виклади їх на деко догори цукром. Випікати до золотистого кольору при температурі 200 ° С протягом 15-20 хвилин. Після того, як витягнеш бананові пряники з духовки, дай їм охолонути (вони дуже м'які), а потім переклади на красиве блюдо і подай до столу. Успіх забезпечений!

Сирні сочнікі

Для випічки сочнікі (20-25 штук) тобі знадобиться 700 г борошна, 500 г вершкового масла, 500 г сиру, 1 ч. Л. соди, ванілін і цукор. Вершкове масло розітріть з борошном, додати сир, соду і ретельно перемішати все в однорідне тісто. Тепер роздягли тісто на 20-25 шматочків і скачай кульки. Кожна кулька тобі належить розкачати качалкою, щоб вийшов круг. Посип це коло цукром і зверни його навпіл, щоб цукор виявився всередині. Потім знову посип одну сторону цукром і аналогічним чином зверни. Вийде четвертинка, посип її цукром і з одного боку і поклади на деко цукром догори. При бажанні можна посипати і ваніліном. Випікати сочнікі 20-25 хвилин при температурі 200 С. Швидко, доступно і дуже смачно!

Ведична насолода «Нуга»

Щоб поласувати солодкими кульками, приготуй 1 кг сухого молока, 500 г молока, 500 г крохмалю, цедру 1 лимона (апельсина), смажені горіхи (фундук або мигдаль), родзинки (і інші сухофрукти за бажанням), 150 г цукру, ванілін. Все ретельно перемішати, крім горіхів, і дай тісту трохи настоятися до консистенції густої сметани. Потім виклади тісто в форму і випікати в духовці 20 хвилин при температурі 200 С. Тепер дай йому трохи охолонути, а після скачай з нього кульки. Обваляй кульки в мелених горіхах і залиш до повного охолодження. Солодкість «Нуга» готова!

Вегетаріанська шарлотка

Для приготування пирога тобі знадобиться борошно (600 г), кефір (0,5 л), рослинне масло (150 мл), ванілін, 1 стакан цукру, 1 ч. Л. соди, сіль і яблука (або сливи, абрикоси, груші). Перемішати кефір, соду, сіль, цукор, ванілін. Поступово введи масло, перемішуючи, і додай борошно. У тебе вийде тісто консистенції сметани. Фрукти очисти від шкірки і наріж так, як ти любиш: крупно або дрібно, шматочками або кружальцями. Ти можеш змішати їх з тестом і вилити отриману суміш на змащене деко, або розкласти фрукти на деку і залити їх зверху тістом. Постав деко в розігріту духовку і випікати шарлотку до готовності протягом 30-40 хвилин при температурі 200-220 С. А тепер насолоджуйся плодами своєї праці і поділися з оточуючими!

Хліб всьому голова

Хліб буває на нашому столі частіше, ніж інша випічка. Тому ти можеш поекспериментувати і приготувати його своїми руками. Для цього підготуй 400 мл кефіру (воду, змішану з кефіром, або сироватку), рослинне масло (2-3 ст. Л.), 1 ч. Л соди, 1 ч. Л. солі, 1 ст. л. цукру (або меду). Борошно використовуй пшеничне, або житнє (можна їх змішати в рівних пропорціях) - стільки, скільки необхідно для отримання тесту, не тримає форму: його береш в руку, а воно сповзає. Перемішати кефір, соду, сіль і цукор. Введи борошно і замісити тісто. Тепер додай масло і замісити тісто ще раз. Виклади його в змащену форму, накрий поліетиленом, а зверху - тканиною, і залиш на 10-12 годин, щоб воно підійшло (піднялося і збільшилася в 2 рази). Сміливо став форму в духовку і випікати хліб при температурі 180 С протягом години. Після це вийми хліб з форми і дай йому повністю охолонути. Можеш пробувати!

Несолодкі коржі з картоплею і сиром

Для приготування цієї страви духовка тобі не знадобиться. Готувати будемо на сковороді. Тісто зроби з борошна і кефіру (сироватки, води - що є під рукою), щоб воно вийшло досить м'яким, вимісити його. Додай рослинне масло і знову вимісити тісто. Накрий і дай настоятися протягом 30 хвилин, а після - роздягнули на кульки по 60-70 м Починаємо готувати начинку. Варену картоплю, зварений в мундирі (3-4 шт), очисти і натри на крупній тертці. Те ж саме виконай з твердим сиром. Наріж будь-яку зелень (кріп, петрушку). Перемішати всі інгредієнти, додай спеції (чорний перець, базилік, сіль). З отриманої маси скачай кульки того ж розміру, що і з тіста. Тепер віддають перевагу катанню кульку тесту в корж товщиною близько 3 мм. У центр коржі поклажі кульку начинки, піднімай краю коржі і скріплюється їхніми зверху, щоб вийшов мішечок. Розкачай мішечок качалкою в коржик і поклади її на нагріту на середньому вогні сковороду. Сковороду при цьому нічим не змащуй. Коли корж підрум'яниться, переверни її і тепер змасти верхню частину вершковим маслом. Коли підрум'яниться друга сторона, переверни її знову (змащеній стороною вниз) і змасти іншу сторону. І знову переверни. Таким чином, ти обсмажити кожен коржик по два рази з кожної зі сторін - без масла і з маслом. Коржі готові!

Бажаю тобі здоров'я і приємного апетиту. Готуй з любов'ю, насолоджуйся корисною їжею, поділися їй з близькими людьми. Піклуйся про себе!