Чарівна

Краса, любов, мудрість

Варення з агрусу з апельсином

Агрус корисний для зміцнення імунітету, особливо ті ягоди, що дозріли. У них багато аскорбінової кислоти, а ще вітамінів В. А завдяки магнію, вживання агрусу зміцнює зуби і ясна. Також він допомагає вивести з організму важкі метали.

Ягоди агрусу - це дієтичний продукт, незважаючи на великий вміст фруктози і глюкози. Тому сміливо вживайте їх, коли сидите на дієті (більш докладно про це читайте в статті Корисні властивості агрусу).

Приготування:

         1. Стиглі ягоди промийте теплою водою кілька разів. Апельсини вимийте, почистіть і поділіть на часточки. Перекрутіть агрус і апельсини на м'ясорубці. Перекладіть все в емальований посуд і засипте цукром на 3-4 години. Потім моторний варення, зніміть піну і відставте його настоюватися ще на такий же час.
         2. Простерлізуйте банки для варення.
         3. Проварите його ще раз, поки воно не стане желеподібний. Уважно дивіться, щоб воно не пригоріло.
         4. Варення трохи остудіть, хвилин 7-10, розкладіть по банках і закрийте кришками, можна капроновими. В цьому випадку краще зберігати варення в погребі чи ж в холодильнику. А якщо ви закатали банки залізними кришками, то можна просто зберігати варення в сухому місці прохолодному.