Чарівна

Краса, любов, мудрість

Різновиди тіста для піци

Піца - улюблениця багатьох людей. Її шанувальників можна зустріти навіть серед справжніх гурманів. Для багатьох похід в піцерію - це не можливість весело провести час в приємній компанії, а унікальний шанс насолодитися улюбленими стравами. Єдине розчарування, що ходити в піцерію кожен день нереально. Набагато вигідніше і простіше навчитися готувати піцу своїми руками.



Кулінарні рецепти такого блюда допомагають навіть нездари в кухарському справі створювати справжні шедеври. Важливо тільки вибрати для себе рецепт найбільш відповідний по всіх параметрах, який би не займав багато часу, не вимагав особливих витрат, але дозволяв створити дивно смачне і ситне блюдо.

Таких кулінарних рецептів рецептів маса. Відрізняються вони за різними характеристиками. Основною відмінністю між численними рецептами піци виступає вид використовуваного тесту.

Різновидів тіста дуже багато. Буває дріжджове і бездріжджове тісто, тісто, зроблене на майонезі і тісто, де основним інгредієнтом виступає кефір і т.д. Тісто для піци на майонезі є вельми економною у всіх планах варіантом. Для його приготування потрібно змішати упаковку жирного майонезу з половиною чайної ложки соди, погашеної декількома краплями оцту, і попередньо збитими яйцями (дві штуки). Посолити і додати пів склянки просіяного борошна. Якщо тісто вийшло не тверде, а просто густе, значить все зроблено правильно. Принцип приготування тексту на кефірі той же, тільки майонез в даному випадку замінюється кефіром. Такі типи тесту допоможуть створити основу для піци, яка ніколи не стане твердою і жорсткою, а навпаки, як кажуть, буде танути в роті.


Якщо у Вас в запасі немає сметани або кефіру, можна скористатися найпростішим способом приготування тіста. Беремо не більше 400 грам просіяного борошна, додаючи в неї чайну ложку спеціального розпушувача для випічки і сіль. Вливаємо в тісто пів склянки питної води і десь чотири столові ложки оливкової олії. При необхідності можна замінити оливкове масло на звичайне рослинне. Місити тісто до отримання однорідної еластичної маси. Піца на такому тесті нічим не гірше інших, зате часу і коштів на її приготування йде значно менше. Кожен рецепт піци по-своєму унікальний, і різноманітність рецептів тесту для приготування основи є немаловажним тому підтвердженням.